США висунули ультиматум Ізраїлю через Сектор Газа – ЗМІ

Читать на русском
США заявили, що обмежать військову допомогу Ізраїлю, якщо той не покращить гуманітарну ситуацію в Газі впродовж листопада.
Українська правда

На Ізраїль чекає обмеження військової допомоги від США, якщо країна впродовж наступного місяця не вжитиме заходів для покращення гуманітарної ситуації у Секторі Газа.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Армія оборони Ізраїлю розпочала нову наземну операцію у секторі ГазиАрмія оборони Ізраїлю 6 жовтня розпочали нову наземну операцію в секторі Гази, щоб перешкодити спробам ХАМАСу відновити свої позиції.

Як зазначається, держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін звернулися з листом до ізраїльського уряду в неділю, 13 жовтня. В ньому вимагається вжити конкретних заходів для вирішення ситуації, що погіршується в палестинському анклаві на тлі відновлення ізраїльського наступу на півночі Сектора Газа.

Згідно з повідомленням, якщо цього не буде зроблено, це може вплинути на політику США.

«Ми особливо стурбовані тим, що останні дії ізраїльського уряду ... сприяють прискореному погіршенню умов у Газі», - йдеться в копії листа.

При цьому, там згадуються запроваджені Ізраїлем обмеження, зокрема на комерційний імпорт, заборону більшості гуманітарних перевезень між північчю та півднем Сектора Газа, а також «обтяжливі та надмірні» обмеження на товари, що можуть ввозитися на територію анклаву.

Водночас, речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що лист «не був погрозою», але вкотре наголосив на нагальній необхідності збільшення гуманітарної допомоги у Секторі Газа.

«Нам здається, що вони (ізраїльтяни) сприймають це серйозно», - прокоментував лист Кірбі.

Нагадаємо, США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD.

Раніше стало відомо, скільки Ізраїль за рік завдав ударів по об'єктах ХАМАСу в Газі.

Також прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив Сполученим Штатам, що ЦАХАЛ готові завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах Ірану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: