Україна отримала від Канади майже 300 млн доларів

Читать на русском
До держбюджету України надійшло майже 300 млн доларів він Канади. Гроші будуть спрямовані на пріоритетні витрати.
Фото Слово і діло

Україна отримала 400 млн канадських доларів (300 млн доларів США) пільгового фінансування від уряду Канади. Вони вже надійшли до бюджету.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram 17 жовтня.

Скільки грошей Україна вже винна зовнішнім кредиторам і за яким графіком платитимеСкільки грошей Україна має повернути кредиторам з 2024 до 2049 року – на нашій інфографіці.

«Україна отримала від Канади майже 300 млн доларів (400 млн канадських доларів) фінансування на пільгових умовах. Кошти вже надійшли до державного бюджету», – написав Шмигаль.

За його словами, від початку повномасштабної війни Україна отримала від канадських партнерів 5,4 млрд доларів прямої бюджетної підтримки.

Із цих коштів, за словами Шмигаля, фінансуватимуть найважливіші бюджетні витрати, і таким чином виконають зобов’язання держави перед громадянами.

Як відомо, Мінфін України підписав угоду з Канадою на 400 млн канадських доларів пільгового кредиту. Кошти спрямують на пріоритетні витрати держбюджету, термін кредиту – 10 років під 1,5% річних.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна подивитися, скільки грошей Україна вже винна зовнішнім кредиторам і за яким графіком платитиме.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: