У Черкасах віряни УПЦ МП штурмують храм, який перейшов до ПЦУ

Читать на русском
Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до ПЦУ. Після цього на території виникли сутички між вірянами УПЦ МП та ПЦУ.
Суспільне Черкаси

У Черкасах сьогодні вранці, 17 жовтня, віряни УПЦ Московського патріархату штурмують Свято-Михайлівський собор у центрі міста після того, як стало відомо про його перехід до ПЦУ.

Про це повідомляють місцеві видання «1800» та «Суспільне».

Вранці капелан Володимир Рідний повідомив, що Свято-Михайлівський храм перейшов до Православної церкви України: «Вітаю жителів Черкас із цією історичною та славетною подією. Радий, що Черкащина прокидається та переходи громад відбуваються все частіше мирно та контрольовано».

Після цього парафіяни УПЦ МП зламали вхідні ворота та увірвалися на територію храму. Між вірянами ПЦУ та УПЦ МП виникла сутичка, кілька людей звернулися до медиків.

У Нацполіції повідомили, що документують обставини конфлікту біля Свято-Михайлівського собору

«До поліції надійшла інформація про скупчення людей на території храму. Правоохоронці прибули на місце події з метою забезпечення громадського порядку, документування правопорушення та встановлення усіх учасників інциденту. На місці працюють слідчо-оперативні групи», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 2018 року з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України перейшли 1 502 релігійні громади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: