КНДР внесла зміни до конституції та визнала Південну Корею «ворожою державою»

Читать на русском
У Північній Кореї заявили, що конституція країни визначає Південну Корею як ворожу державу.
Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Північна Корея визнала Південну Корею «ворожою державою». Національні збори країни внесли відповідні поправки до конституції.

Про це із посиланням на державні ЗМІ КНДР повідомляє Reuters.

Повномасштабна війна на Корейському півострові може призвести до втрати 3,9% глобального ВВП – BloombergПовномасштабний конфлікт на Корейському півострові може призвести до загибелі мільйонів людей і обійтися світовій економіці у 4 трильйони доларів за перший рік, або 3,9 відсотка ВВП.

У КНДР заявили, що нещодавній підрив доріг, що ведуть до Південної Кореї, був «неминучим і законним заходом, вжитим відповідно до вимог конституції, яка чітко визначає РК як ворожу державу».

Південна Корея засудила можливий перегляд конституції, підтвердивши, що вона рішуче відреагує на подальші провокації з боку Півночі. «Ці дії спрямовані проти об'єднання і є антинаціональними, оскільки вони зраджують надії південнокорейського народу та мешканців Північної Кореї на об'єднання, що уряд рішуче засуджує», — заявило Міністерство у справах об'єднання.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у січні заявив про необхідність внести зміни до конституції, щоб Південну Корею було визначено «ворожою країною №1».

Нещодавно Кім Чен Ин вкотре пригрозив Південній Кореї ядерною зброєю. Він також обіцяв, що його країна збільшуватиме кількість ядерної зброї «у геометричній прогресії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: