США, Японія та Південна Корея створили групу для моніторингу санкцій проти КНДР

Читать на русском
США, Південна Корея та Японія оголосили про створення нової багатонаціональної групи для моніторингу санкцій проти КНДР.
Фото: Reuters

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія в середу, 16 жовтня, оголосили про створення нової багатонаціональної команди для моніторингу виконання санкцій проти КНДР.

Про це пише Reuters.

У США відреагували на можливу участь військових КНДР на боці росіїСША стурбовані інформацією про відправлення північнокорейських солдатів до росії для участі у війні проти України.

Механізм, відомий як Багатостороння група моніторингу санкцій, був створений після того, як росія і Китай заблокували поновлення роботи комітету ООН, який раніше відповідав за контроль над дотриманням санкцiй. Нова група продовжуватиме моніторинг і повідомлятиме про порушення, щоб забезпечити дотримання міжнародних санкцій, введених проти Північної Кореї через її ракетну і ядерну програми.

Ця ініціатива включає участь також країн-союзників, таких як Велика Британія, Франція та Німеччина. Незважаючи на виклики з боку росії і Китаю, які виступають за зменшення санкцій, нова група розглядається як важливий механізм для продовження роботи з моніторингу дотримання санкцій і запобігання їх обходу.

«Було багато обговорень про те, як побудувати ефективну систему моніторингу, яка могла б замінити групу ООН, але навіть під час цього процесу продовжували траплятися випадки порушення санкцій Північною Кореєю, тому ми вирішили не відкладати і швидко заповнити цю прогалину», – сказав офіційний представник Південної Кореї.

Це рішення також пов'язане з занепокоєнням США щодо військової співпраці між Північною Кореєю та росією, що додає додаткового тиску на міжнародне співтовариство для продовження нагляду за ситуацією.

«У майбутньому уряди-однодумці також повинні розглянути можливість застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб у Північній Кореї та інших країнах, які дозволяють Пхеньяну здійснювати серйозні порушення прав людини», — йшлося на пресконференцiї.

Нагадаємо, нещодавно Сполучені Штати запровадили нові санкції проти низки фізичних та юридичних осіб росії та КНДР за незаконні фінасові схеми між країнами.

Як вiдомо, нещодавно Північна Корея заявила про розширення співпраці з росією для «захисту інтересів взаємної безпеки».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: