У США відреагували на можливу участь військових КНДР на боці росії

Читать на русском
США стурбовані інформацією про відправлення північнокорейських солдатів до росії для участі у війні проти України.
Ілюстративнефото: KCNA

Сполучені Штати занепокоєні повідомленнями про залучення тисяч військових з Північної Кореї на боці російської армії для участі у війні проти України. Однак Вашингтон поки не має незалежних підтверджень цього.

Про це повідомляє агенція Reuters.

«Ми стурбовані повідомленнями про те, що солдати КНДР воюють на боці росії. Якщо це правда, це означало б значне зростання взаємодії між цими двома країнами, взаємодії, що, як ви всі бачили, розвивається впродовж останніх кількох місяців», - зауважив на брифінгу в Вашингтоні речник Держдепу Метью Міллер.

При цьому, за словами представника Ради національної безпеки Білого дому Шона Саветта, якщо дані про пряму участь північнокорейських військ у війні проти України підтвердяться, це свідчить про значне розширення відносин між Північною Кореєю та посією у сфері оборони.

«Такий крок також вказує на новий рівень відчаю росії, яка продовжує зазнавати значних втрат на полі бою у своїй жорстокій війні проти України», - додав він.

Водночас, радник президента США Джон Кірбі зазначив, що американська сторона поки не має підтверджень із незалежних джерел про те, що північнокорейські військові воюють на боці країни-агресора.

Нагадаємо, за даними ISW, в Україні на боці росії воюють кілька тисяч солдатів з КНДР. Керівник ЦПД пояснив, з чим пов'язана присутність військових Північної Кореї на Донеччині.

Також про фактичне включення Північної Кореї у війну проти України заявив Володимир Зеленський.

Напередодні з російської армії втекли 18 північнокорейських військових, які разом із оккупантами займали позиції на кордоні України з Брянською та Курською областями рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: