Північна Корея передає особовий склад у військо окупантів – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що росія нарощує союзництво з Північною Кореєю, яка постачає рф не лише зброю, але й особовий склад.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея постачає росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил.

Про це український лідер заявив у своєму зверненні.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

Згідно з його словами, росія нарощує союзництво з Північною Кореєю. Українські військові наразі потребують більшої підтримки від партнерів.

«Ми бачимо, що нарощується союзництво між росією й такими режимами, як у Північній Кореї. Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта. Очевидно, що в таких умовах наші відносини з партнерами потребують розвитку. Фронт потребує більшої підтримки», - наголосив Зеленський.

Президент наголосив, що коли Україна говорить про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил - це не просто перелік військових засобів.

«Це про збільшення тиску на агресора, який буде для росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. І це про недопущення більшої війни», - зауважив глава держави.

Як відомо, в Україні на боці армії рф воюють декілька тисяч солдатів з Північної Кореї. Ще частина військовослужбовців проходить навчання в росії.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що Північна Корея направила своїх військових інженерів до росії, щоб допомагати окупаційним військам запускати ракети свого виробництва по території України.

Також у Центрі протидії дезінформації заявляли, що військові КНДР на Донеччині супроводжують зброю для росіян і фіксують її несправність.

Сама Північна Корея поки що не оголошувала, що направить війська для підтримки війни росії проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: