Зеленський висловився щодо можливості зниження мобілізаційного віку до 18 років

Читать на русском
Військово-політичне керівництво України поки не планує знижувати мобілізаційний вік з 25 до 18 років, незважаючи на заклики партнерів.
Фото: Reuters

Військово-політичне керівництво України поки що не планує знижувати мобілізаційний вік з 25 до 18 років, незважаючи на заклики партнерів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі телемарафону.

Мобілізація в Україні: що потрібно знати про розсилання повісток поштоюПовістки Укрпоштою відправляють військовозобов'язаним. Як їх формують і в якому разі повістка вважається врученою – на інфографіці.

За словами глави держави, зниження призовного віку є небезпечним кроком.

«Партнери хотіли б, щоб вік був зменшений. У нас мобілізація з 25 років, і ми поки що не бачимо причин вводити ці зміни. Я вважаю, що на сьогодні це небезпечно», – сказав Зеленський.

При цьому він додав, що молоді люди віком до 25 років мають можливість прийти до армії за своїм бажанням та укласти контракт із ЗСУ. Міноборони зі свого боку могло б запропонувати «спеціальні умови» для таких громадян.

«Але планів щодо мобілізації з 18 років...Те, що хтось каже – дуже багато вкидів інформаційних різних, і це велика проблема загалом. Тому жодних таких планів на сьогоднішній день немає», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше радник керівника ОПУ Сергій Лещенко заявляв, що представники обох партій США нібито тиснуть на президента Володимира Зеленського, щоби той знизив мобілізаційний вік до 18 років.

Нещодавно Верховна рада ухвалила закон, яким забороняється мобілізація обмежено придатних чоловіків віком від 18 до 25 років.

А глава Міноборони Рустем Умєров напередодні заявив, що інколи відбувається обговорення цього питання, оскільки партнери України «хочуть зрозуміти, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25». Влада пояснює, що такою була умова Верховної ради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: