Шольц відмовився підтримувати ключові пункти «плану перемоги» Зеленського

Читать на русском
Канцлер Німеччини Шольц відкинув два ключові пункти плану перемоги Зеленського через побоювання ескалації бойових дій.
Фото: Nachrichtenagentur

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув два ключові пункти «плану перемоги» президента України Володимира Зеленського через побоювання ескалації бойових дій.

Про це повідомляє Bild.

Реакція союзників на «план перемоги» така сама, як на Patriot і F-16 – ЗеленськийЗеленський порівняв обговорення плану перемоги з попередніми дискусіями щодо постачання Україні Patriot або F-16 – спочатку союзники відмовилися робити це, але потім поступово дійшли згоди.

Після саміту ЄС у Брюсселі німецький канцлер розкритикував ініціативу та закликав зробити так, щоб війна росії проти України не розширилася на країни НАТО.

Шольц, зокрема, виступає проти постачання Україні німецьких далекобійних ракет Taurus. Він заявив, що «ніщо не змусить» його змінити раніше ухвалене рішення з цього питання.

Крім того, політик не підтримує перший пункт «плану перемоги», який передбачає швидке запрошення України до НАТО.

Шольц посилається на резолюцію останнього саміту Альянсу у Вашингтоні, в якій зазначено, що запрошення буде видано лише після одноголосного рішення всіх союзників та за умови виконання всіх умов для членства.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський представив свій «план перемоги» на засіданні Європейської ради. За його словами, більшість лідерів ЄС підтримала план під час закритої зустрічі.

При цьому прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не підтримує «план перемоги», тому що з ним «неможливо виграти, з ним можна лише програти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: