Генсек НАТО відреагував на «план перемоги» України, презентований Зеленським

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що вже ознайомився із планом перемоги України, який представив президент Володимир Зеленський.
Фото: Getty Images

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вже ознайомився із «планом перемоги» України, який представив президент Володимир Зеленський.

Про це він повідомив під час брифінгу 16 жовтня.

Зеленський у Раді назвав п'ять пунктів «плану перемоги»План перемоги України презентував у Верховній раді Володимир Зеленський. Він складається з п'яти пунктів та трьох секретних додатків.

Відповідаючи на запитання, чи погоджується Рютте з першим пунктом «плану перемоги», який передбачає запрошення України до НАТО, він зазначив, що на саміті у Вашингтоні союзники «вирішили зробити шлях до членства для України незворотним».

«І зараз ми перебуваємо у тісному контакті з союзниками, з Україною, щоб побачити, які кроки будуть наступними, як зробити їх успішними та плідними», – додав політик.

За словами Рютте, Альянс загалом активно обговорює ініціативу Зеленського та «використовує кожну можливість» для ухвалення подальших рішень.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський представив свій «план перемоги» у Верховній Раді. Ініціатива складається з п'яти пунктів та трьох секретних додатків.

До цього він презентував ініціативу президенту США Джо Байдену, а також деяким іншим союзникам, зокрема президенту Франції, канцлеру ФРН та прем'єр-міністрам Британії та Італії.

Також повідомлялося, що Зеленський озвучив бажані терміни завершення війни із російською федерацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: