Синоптики попередили українців про нічні заморозки

Читать на русском
На вихідні 19 та 20 жовтня в Україні без опадів, але місцями у нічний час доби вже очікуються заморозки.
Колаж 24 каналу

У суботу та неділю в Україні без опадів, лише у південно-східній частині країни невеликий дощ. Вночі очікуються невеликі заморозки на ґрунті.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Вчені вважають, що 2024 рік також може стати рекордно теплим2024 рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень, вважають вчені. З червня минулого року до червня 2024 року кожен місяць встановлював новий температурний рекорд для цієї пори року.

Так, в ніч на суботу у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Одеській областях заморозки у повітрі 0-5 градусів. У Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях заморозки на поверхні ґрунту 0-3 градуси.

На решті території температура 1-6 градусів тепла, вдень 7-12 градусів тепла, на Закарпатті 11-16 градусів.

У Києві у суботу без опадів. Вночі заморозки 0-2 градуси, температура вдень близько 10 градусів тепла.

У неділю, 20 жовтня, в Україні також без опадів, лише у Луганській та Донецькій областях та в Криму місцями невеликий дощ.

Вночі у східній частині країни температура 1-6 градусів тепла, на поверхні грунту заморозки 0-3 градуси. Температура вдень 7-12 градусів тепла, на Закарпатті 11-16 градусів.

Нагадаємо, Київ уже розпочав опалювальний сезон, поки що лише для соцсфери. У Кабміні розповіли, чи готова країна до зими 2024-2025 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: