Одна з країн Європи поставить Україні ще 12 САУ за рахунок активів рф

Читать на русском
Франція повернула 300 мільйонів євро відсотків від заморожених російських активів, щоб купити військову техніку для України, в тому числі 12 нових гармат Caesar.
САУ Caesarmil.in.ua

Франція направить Україні більше озброєння завдяки відсоткам від заморожених активів рф. Зокрема, європейська країна передасть Україні ще 12 САУ Caesar.

Про це повідомляє BFM TV.

Згідно зі словами міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню, Париж «повернув» 300 мільйонів євро відсотків від заморожених російських активів, щоб купити військову техніку для України в кінці року, в тому числі 12 нових гармат Caesar.

«Ми мобілізуємо відсотки від заморожених російських активів для придбання військового обладнання для України... Лише до кінця 2024 року Франція повернула 300 мільйонів євро», - підкреслив Лекорну.

Зазначається, що ця сума дозволила замовити 12 нових гармат Caesar, які будуть доставлені в Україну, а також: 155-мм снаряди, ракети «Астра», керовані бомби AASM, вогневі позиції та ракети.

Нагадаємо, у жовтні Рада ЄС схвалила виділення Україні 35 млрд євро за рахунок заморожених активів рф. Також повідомлялося, що Франція направить заморожені активи рф на постачання зброї Україні, а Чехія закупить для України боєприпаси за рахунок заморожених активів росії.

Раніше ми повідомляли, що українська армія отримає 12 самохідних артилерійських установок Caesar від франко-німецької оборонної групи KNDS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: