Окупанти визнали, що передислокували Чорноморський флот через атаки українських дронів

Читать на русском
Росіяни визнали, що кораблі Чорноморського флоту стали постійними мішенями для атак українських дронів, тому їх передислокували.
Getty Images

Росіяни визнали, що кораблі Чорноморського флоту стали постійними мішенями для атак українських дронів, тому їх передислокували.

Про це повідомив в інтерв'ю російському виданню mk.ru окупаційний сенатор від Запорізької області Дмитро Рогозін.

Морський бій триває: пошкоджені або знищені кораблі Чорноморського флоту рфУкраїна продовжує знищувати російський Чорноморський флот На інфографіці – пошкоджені та потоплені під час війни кораблі та катери.

Рогозін заявив, що Чорноморський флот став мішенню для українських безпілотних катерів, тому він «змінив прописку».

«Якщо ще раз повернутися до систем озброєння і до того, яких змін зазнали під час СВО способи бойового застосування, то показовий приклад - Чорноморський флот. Він був змушений змінити, по суті справи, свою прописку, через те що наші великі кораблі стали просто великими мішенями для безпілотних катерів противника», – повідомив окупаційний сенатор.

Інформація про переміщення флоту з’явилася ще восени 2023 року. Тоді частину кораблів передислокували з Севастополя до Новоросійська.

Нещодавно, 14 вересня, за даними ВМС ЗСУ, росія вивела у Чорне море 16 військових кораблів, з яких 7 були носіями крилатих ракет типу «Калібр». У ВМС пояснили, що вихід кораблів не для бойового завдання може свідчити про відчуття небезпеки на базі в Новоросійську.

У липні повідомляли, що росія вивела з Криму більшу частину свого Чорноморського флоту, але деякі судна все ще залишаються в портах окупованого півострова. Йдеться про кораблі, які не мають озброєнь для безпосереднього ведення бойових дій. Їх не переганяють до Новоросійська, оскільки там вже немає вільного місця біля причалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: