Маск щодня виплачуватиме 1 млн доларів виборцям у Пенсільванії за підпис його петиції

Читать на русском
Американський бізнесмен Ілон Маск щодня виплачуватиме 1 мільйон доларів випадковому виборцю в Пенсільванії, який підписав петицію його організації America PAC.
фото АР

Американський бізнесмен Ілон Маск щодня виплачуватиме 1 мільйон доларів випадковому виборцю в Пенсільванії, який підписав петицію його організації America PAC.

Про це пише Wall Street Journal.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

Маск за підтримки інших бізнесменів створив організацію політичних дій America PAC, на підтримку президентської кампанії Дональда Трампа. Відзначимо, що PAC – це організації, які збирають внески членів, зокрема, на передвиборчі кампанії кандидатів у президенти США.

19 жовтня під час виступу в Гаррісбурзі, штат Пенсільванія, Маск закликав громадян підписати петицію America PAC на підтримку першої і другої поправок до Конституції США.

«Перша та Друга поправки гарантують свободу слова та право носити зброю. Підписуючись нижче, я висловлюю свою підтримку Першій та Другій поправкам», – йдеться у тексті петиції.

Щоб претендувати на виграш 1 мільйона доларів від Маска, американські громадяни мають зареєструватися на вибори та надати America PAC свою контактну інформацію. Після виступу Маск одразу вручив чек з зазначеною сумою учаснику свого заходу. Переможцем став чоловік, на ім'я Джон Дрехер.

Нагадаємо, Маск за три місяці пожертвував щонайменше 75 млн доларів політичному комітету на підтримку передвиборчої кампанії кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Як нещодавно стало відомо зі ЗМІ, фінансова підтримка республіканців Маском виявилася набагато масштабнішою і почалася раніше, ніж вважалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: