Вибори в США: стало відомо, скільки грошей Маск пожертвував на кампанію Трампа

Читать на русском
Ілон Маск з липня по вересень виділив щонайменше 75 млн доларів створеному ним політичному комітету на підтримку кандидата у президенти США Дональда Трампа.
The New York Times

Засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск за три місяці пожертвував щонайменше 75 млн доларів політичному комітету на підтримку передвиборчої кампанії кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Це випливає із звіту, опублікованого на сайті Федеральної виборчої комісії США, повідомляє NYT.

Реалізація передвиборчих обіцянок Трампа підвищить держборг США вдвічі більше, ніж Гарріс – дослідженняДержавний борг США зросте на 7,5 трлн доларів, якщо Дональд Трамп реалізує свої передвиборчі обіцянки. У той час як обіцянки Камали Карріс додадуть 3,5 трлн.

Як йдеться у звіті, Ілон Маск пожертвував America PAC 15 млн доларів у липні, 30 млн – у серпні та ще 30 млн – у вересні.

Як пише Forbes, Маск — один із щонайменше 49 мільярдерів, які висловили свою підтримку Трампу. Найбільшим прихильником експрезидента був спадкоємець-мільярдер Тімоті Меллон, який пожертвував 126 млн доларів протрампівському суперкомітету політичних дій Make America Great Again Inc. Серед інших прихильників-мільярдерів – Лінда Макмен, дружина магната рестлінга Вінса Макмена; співзасновник ABC Supply Дайан Хендрікс; Міріам Адельсон, вдова магната казино Шелдона Адельсона, а також мільярдери зі сфери нафти та енергетики Келсі Уоррен та Тімоті Данн.

Нагадаємо, як нещодавно стало відомо зі ЗМІ, фінансова підтримка республіканців Маском виявилася набагато масштабнішою і почалася раніше, ніж вважалося.

На початку жовтня Ілон Маск вперше з'явився на мітингу на підтримку Дональда Трампа, який проходив у Пенсильванії. Повідомлялося, що у разі перемоги на президентських виборах республіканець може запропонувати йому державну посаду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: