Трамп провів масштабний мітинг у Пенсильванії, де на нього скоїли замах – AP

Читать на русском
Кандидат у президенти США Дональд Трамп в суботу, 5 жовтня повернувся на ярмарковий майданчик у Пенсильванії, де в липні на нього було скоєно замах.
Фото: AP

У суботу, 5 жовтня, колишній президент США Дональд Трамп провів масштабний агітаційний мітинг на виставковій площі у Пенсильванії, де на нього скоїли замах у липні.

Про це пише AP.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

Перед початком заходу літак Трампа пролетів над прихильниками під мелодію з фільму «Найкращий стрілець», яка лунала через гучномовці. Для посилення безпеки навколо були розставлені трейлери, а троє парашутистів із розгорнутими американськими прапорами приземлилися поблизу будівлі, де раніше, 13 липня, відбулася стрілянина.

Трамп розпочав свою промову з того місця, де зупинився під час спроби замаху, коли озброєний чоловік поранив його у вухо. Він підкреслив, що нападник «не зміг зупинити наш рух і зламати наш дух», говорячи про вбивцю, якого застрелили співробітники безпеки.

На мітингу вперше з'явився і мільярдер Ілон Маск, який підтримав Трампа у кепці з написом MAGA. Трамп похвалив Маска як того, хто «врятував свободу слова».

Трамп назвав нападника «жорстоким монстром» і заявив, що той зазнав поразки «завдяки провидінню та Божій милості».

Нагадаємо, 13 липня у кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли у Пенсильванії. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивства Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. В його автомобілі та будинку виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: