Замах на Трампа: нападник шукав деталі вбивства Джона Кеннеді

Читать на русском
У ФБР повідомили нові подробиці про замах на вбивство Дональда Трампа. Стверджують, що нападник шукав деталі вбивства Кеннеді, а також запускав безпілотник у районі мітингу.
Фото: Getty Images

Керівник ФБР Крістофер Рей заявив у середу, 24 липня, що потенційний убивця Дональда Трампа шукав деталі стрілянини по Джону Кеннеді зі свого ноутбука та запустив безпілотник у районі мітингу за дві години до того, як колишній президент вийшов на сцену.

Про це пише CNN.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

Ці викриття є останніми подробицями розслідування, які стали відомі цього тижня під час слухань у Конгресі щодо мітингу Трампа 13 липня в Батлері, штат Пенсільванія.

Відповідно до аналізу ноутбука Крукса, проведеного ФБР, нападник шукав інформацію про те, на якій відстані був Лі Гарві Освальд, коли він застрелив Кеннеді в 1963 році.

«6 липня він виконав пошуковий запит у Google: «як далеко був Освальд від Кеннеді». Це той самий день, коли він, здається, зареєструвався на мітинг Батлера», – заявив керівник ФБР Крістофер Рей юридичному комітету Палати представників.

Зазначають також, що стрілець керував дроном приблизно в 200 ярдах від сцени близько 16 години, а це за 2 години до того, як Трамп вийшов на сцену. Дрон був у повітрі приблизно 11 хвилин, і слідчі вважають, що Крукс дивився пряму трансляцію з нього на своєму телефоні. Раніше CNN повідомляли, що безпілотник знайшли в його машині після стрілянини.

Крім того, Крукс мав дві вибухівки в своїй машині під час стрілянини та одну в своєму будинку, але, ймовірно, не мав можливості підірвати їх з даху, де він був убитий.

Наразі ФБР розслідує стрілянину і як спробу вбивства, і як потенційний акт внутрішнього тероризму. Представники ФБР неодноразово стверджували, що, на їхню думку, Крукс діяв поодинці, а Рей повторив, що немає жодних доказів наявності співучасників.

Нагадаємо, 13 липня у кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли у Пенсильванії. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивства Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. В його автомобілі та будинку виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

А згодом слідчі з ФБР зламали мобільний телефон Томаса Метью Крукса, який стріляв у Дональда Трампа. Також вони дослідили його комп’ютер, обшукали будинок, автомобіль і опитали понад 100 людей, з якими він міг бути знайомий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: