Нетаньягу планує зустрітися із Трампом у США – деталі

Читать на русском
Згідно зі словами американського експрезидента, зустріч з Нетаньягу пройде в резиденції Мар-а-Лаго в Палм-Біч штату Флорида.
Фото: dialog.ua

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу сьогодні, 24 липня, проведе зустріч із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Times of Israel.

Зазначається, що про зустріч також написав Трамп у соцмережі Truth Social.

Згідно зі словами американського експрезидента, зустріч з Нетаньягу пройде в резиденції Мар-а-Лаго в Палм-Біч штату Флорида.

«Під час мого першого терміну у нас був мир і стабільність у регіоні, ми навіть підписали Авраамські угоди. І у нас знову буде мир», - зазначає Трамп.

При цьому, точний час зустрічі експрезидент США не розкрив. Як пише видання, вона, ймовірно, пройде після виступу ізраїльського прем'єра в Конгресі США, який розпочнеться о 14:00 за місцевим часом.

Нагадаємо, незабаром відбудеться зустріч президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Iзраїлю Біньяміна Нетаньяху. Основною темою розмови буде звільнення заручників і угода про припинення вогню, яка зараз знаходиться на столі між Ізраїлем і ХАМАС.

Нещодавно армія оборони Ізраїлю підтвердила, що командира бригади Хана-Юніса ХАМАСа Рафаа Саламе вбили внаслідок удару на півдні Сектору Газа 13 липня. Представники ЦАХАЛ вважають, його вбивство завдало значного удару по військовому потенціалу ХАМАС.

А 14 липня політичний лідер угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія повідомив міжнародним посередникам про рішення припинити переговори з Ізраїлем. За його словами, таке рішення прийняли через масові вбивства цивільних з боку Ізраїлю, а також «несерйозне ставлення Ізраїлю до переговорів, політику зволікання і перешкоджання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: