МЗС Молдови звинуватило росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях

Читать на русском
МЗС країни вважає, що росіяни штучно створили черги, аби поставити під загрозу виборчий процес у Молдові.
Ілюстративне фотоУкрінформ

На території рф відкрито дві виборчі дільниці для голосування на виборах президента Молдови. При цьому, міністерство закордонних справ країни заявляє, що росіяни штучно створили там черги.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

У пресрелізі відомства, опублікованому сьогодні, 20 жовтня, зазначається, що черги створили штучно, аби поставити під загрозу виборчий процес у Молдові.

У МЗС Молдови заявили, що виборчі дільниці в рф відкрилися о 07:00 за місцевим часом та працюють у звичайному режимі.

«З приводу великої кількості виборців на двох дільницях для голосування міністерство зазначає, що передбачало можливе скупчення людей внаслідок спроб організувати незаконне транспортування виборців до дільниць. Під час підготовки до виборів ми попередили російську владу про спроби деяких груп організовано доставляти громадян до дільниць, розташованих у нашому посольстві в Москві. Тому вважаємо, що скупчення людей на цих двох дільницях у рф створили штучно, щоб поставити під загрозу виборчий процес», — заявили у МЗС.

Відомства також наголосило, що виборчі дільниці у Москві оснащені максимальною кількістю бюлетенів — по 5000 для кожної дільниці. На виборах президента Молдови та конституційному референдумі про європейську інтеграцію в росії відкрили лише дві виборчі дільниці.

Як відомо, у неділю, 20 жовтня, у Молдові стартували вибори президента і конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни.

Нагадаємо, раніше Reuters писав, що злочинні проросійські групи мають намір зірвати президентські вибори в Молдові. Вони намагаються підкупити виборців, аби ті голосували проти членства країни у Євросоюзі.

1 серпня Міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника російського посольства персоною нон грата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: