У НАТО розповіли, чому Україні зараз не дають запрошення на вступ до Альянсу

Читать на русском
Президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі вважає, що про відкриття шляху України до НАТО варто говорити після відновлення українського суверенітету над її територіями.
ArmyInform

У НАТО вважають, що про відкриття шляху України до вступу в Альянс варто говорити після відновлення українського суверенітету над її територіями.

Про це президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі розповів у інтерв’ю «Радіо Свобода».

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

Згідно з його словами, запрошення Україні на вступ до НАТО не видають просто зараз, тому що «зараз ведеться війна».

«Я думаю, що ми маємо це вирішити, ми маємо відновити суверенітет України над своїми територіями, а потім переконатися, що відкритий шлях до НАТО. Думаю, що НАТО дуже чітко вказало, і уряд моєї країни, США, також чітко вказав – ми вітаємо ідею, щоб Україна приєдналася до НАТО. Те, що ми називаємо «невідворотна стежка» до цього членства», - сказав Конноллі.

При цьому, на уточнююче питання, чи розглядають в НАТО участь України в Альянсі за умови звільнення усієї території, а не лише її частини, Конноллі зауважив, що це був би «кращий шлях руху вперед».

«Чи це єдиний шлях – можливо, ні. Ми не знаємо, яким буде результат цією боротьби, ми знаємо, на який результат ми сподіваємось. І саме тому НАТО і уряд США виділили великі ресурси і встановили партнерство з нашими братами й сестрами в Україні, щоб вони вистояли і відновили повний суверенітет над всією своєю територією», - додав представник Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, що запрошення України до НАТО є першим пунктом «плану перемоги» у війні, який Зеленський представив у середу.

Під час зустрічі з Дональдом Трампом президент також говорив, що Україні для захисту потрібне членство в НАТО. У Білому домі вже зазначили, що серед союзників НАТО йде дискусія про запрошення України до Альянсу, але консенсусу немає.

ЗМІ також повідомляли, що канцлер ФРН Олаф Шольц не підтримує перший пункт «плану перемоги», який передбачає швидке запрошення України до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: