До Києва прибув голова Пентагону

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін приїхав до Києва. Він зустрінеться з Володимиром Зеленським та Рустемом Умєровим.
Wikipedia Commons

До Києва сьогодні вранці 21 жовтня із неоголошеним візитом прибув міністр оборони США Ллойд Остін.

Про це він повідомив у соцмережі X.

«Я повернувся в Україну вчетверте як міністр оборони, продемонструвавши, що Сполучені Штати разом з міжнародною спільнотою продовжують підтримувати Україну», – написав він.

Американські ЗМІ повідомляють, що під час візиту Остін зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умєровим, щоб обговорити потреби України у озброєнні та те, як США можуть продовжити надавати підтримку ЗСУ протягом наступного року.

Нагадаємо, 16 жовтня Джо Байден провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським, під час якої оголосив про виділення нового пакету допомоги ЗСУ на суму 425 млн доларів.

У вересні США виділили Україні нову військову допомогу на суму 7,9 млрд доларів. У пакет увійдуть додаткова батарея ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу «повітря-земля», а також засоби для зміцнення оборонно-промислової бази України. Байден також доручив розширити навчання українських пілотів F-16.

Пізніше зі ЗМІ стало відомо, що США навчатимуть польотів на F-16 молодих українських курсантів, а не досвідчених військовослужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: