Глава Міноборони Франції закликав обговорити розміщення неядерних сил в Україні

Читать на русском
Міністр оборони Франції закликав обговорити розміщення в Україні неядерних сил, як передбачено в плані перемоги Зеленського.
Franck Dubray, O.-F.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню вважає, що союзникам необхідно обговорити питання розміщення в Україні сил неядерного стримування рф, як це передбачає «план перемоги».

Міністр сказав про це в інтерв'ю TF1/LCI.

Неядерне стримування рф: Зеленський розкрив суть третього пункту «плану перемоги»Неядерне стримування росії означає, зокрема, розміщення на території України ракетного пакету, пояснив Зеленський.

Лекорню зазначив, що «план перемоги» Зеленського – це «початок політичного шляху, на якому ми маємо взяти на себе відповідальність за допомогу Україні у довгостроковій перспективі».

«Уявіть собі припинення вогню чи мирний договір. Ви зрозумієте, що питання розміщення неядерних сил стримування на території України, щоб мати можливість відбити нову загрозу з боку росії, очевидно, є питанням, яке вже має бути вирішене», – сказав він.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Франції раніше заявили, що країна підтримує «план перемоги» України та готова надавати допомогу як у військовій, так і у цивільній сферах.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц, як повідомили ЗМІ, відкинув два ключові пункти плану.

Президент Володимир Зеленський порівняв обговорення із союзниками «плану перемоги» з попередніми дискусіями щодо постачання Україні ракетних комплексів Patriot або винищувачів F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: