Польща хоче отримати таємні додатки до українського «плану перемоги»

Читать на русском
У МЗС Польщі заявили, що Варшава безумовно повинна мати доступ до такого типу документів у плані перемоги.
Getty Images

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що його країна хоче ознайомитись із непублічними додатками до «плану перемоги» України. Для цього Варшава звертатиметься до Києва.

Про це керівник польського відомства заявляє в інтерв’ю РАР.

Зеленський розповів, яким країнам не покажуть секретні розділи «плану перемоги»Президент України відповів, кому передали всі розділи плану перемоги, і кому не показуватимуть його окремих глав.

Як зазначається, президент Володимир Зеленський раніше заявив, що таємні додатки до плану перемоги показали лиш тим країнам, які зараз допомагають Україні в оборонній сфері. Він пояснив, «якщо в тій чи іншій країні, навіть серед наших близьких партнерів, немає чим нас посилити, навіщо давати додаток?».

Згідно зі словами Бартошевського, Польща не входить до списку країн, які отримали повну інформацію про «план перемоги». Він сказав, що його здивувало таке трактування Зеленського.

«Ми надали Україні військову допомогу у найбільш важливий спосіб, тому що коли Німеччина говорила про те, щоб відправити їм каски, ми відправили їм 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли він був найбільш необхідним», – наголосив заступник глави МЗС Польщі.

На думку Бартошевського, Польща «безумовно повинна мати доступ до такого типу документів». Він також сказав, що не бачить можливості відбудови України без участі Польщі.

«Безумовно, Міністерство закордонних справ Польщі буде говорити на цю тему з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті», – підсумував Бартошевський.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, як лідери ЄС відреагували на його план перемоги. Також повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився підтримувати ключові пункти плану перемоги Зеленського. А прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина не підтримує «план перемоги» України.

Напередодні стало відомо, що Франція підтримує «план перемоги» України та готова надавати допомогу як у військовій, так і у цивільній сферах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: