Президент ОАЕ після зустрічі з путіним заявив про готовність сприяти встановленню миру в Україні

Читать на русском
Президент Об'єднаних Арабських Еміратів заявив путіну, що він готовий підтримати зусилля з пошуку миру в Україні.
Reuters

Обʼєднані Арабські Емірати готові докласти будь-яких зусиль заради якомога швидшого припинення війни проти України, заявив президент ОАЕ шейх Мухаммед бін Заєд аль Нахіян після зустрічі із російським диктатором володимиром путіним.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Як часто і коли востаннє путіну дзвонили лідери країн-союзниківВостаннє путін спілкувався з лідером країни-союзником України наприкінці 2022 року. Як часто союзники дзвонили путіну перед вторгненням і коли перестали – на інфографіці.

Як зазначається, путін зустрівся з шейхом Мухаммедом на неформальних переговорах у неділю, які тривали до півночі в його підмосковній резиденції.

«Ми продовжуємо докладати зусиль за посередництвом в обміні полоненими. І я запевняю вас, що ми продовжимо працювати в цьому напрямку. Ми готові докласти будь-яких зусиль для вирішення криз і в інтересах миру, в інтересах обох сторін», - сказав президент ОАЕ.

Згідно з даними ЗМІ, путін раніше відзначав посередницькі зусилля щодо України кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Сальман та президента ОАЕ.

Як відомо, саміт БРІКС пройде в Казані з 22 до 24 жовтня. За словами помічника президента росії Юрія Ушакова, у заході візьмуть участь представники 32 країн, 24 з яких будуть представлені главами держав.

При цьому, президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРIКС у росії.

Нагадаємо, у травні Китай та Бразилія закликали провести «мирну конференцію» щодо війни в Україні за участю росії. Згодом Зеленський розкритикував мирну ініціативу, розроблену урядами. За його словами, обидві країни, пропонуючи такий план, не поважають Україну та займають бік росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: