В ОПУ висловилися щодо дати проведення другого Саміту миру

Читать на русском
Другий саміт миру відбудеться, найімовірніше, не в листопаді. В Офісі президента повідомили подробиці.
t.me/dashazarivna

Наступного місяця Україна не проводитиме другий Глобальний саміт миру. Питання дати проведення вирішуватиметься після завершення тематичних конференцій у жовтні.

Про це заявила радниця голови Офісу президента Дар'я Зарівна у Telegram.

Вибори президента США та другий саміт миру: головні політичні події осені для УкраїниСеред важливих для України цієї осені подій – президентські вибори у США, проведення другого саміту миру, представлення проєкту держбюджету-2025.

За словами радниці керівника ОПУ, зараз тривають конференції щодо кожного пункту «Формули миру».

«У листопаді Другий саміт миру ще не відбудеться. Але все для його підготовки вже має бути готовим. Поки що відбуваються тематичні конференції щодо кожного пункту Формули, які закінчуються прийняттям комюніке», – сказала Зарівна.

Вона додала, що основні положення цих комюніке стануть основою для майбутнього мирного плану Другого саміту.

За словами радниці, наприкінці місяця, 30-31 жовтня відбудеться остання тематична конференція в Канаді з гуманітарних питань – звільнення військовополонених, цивільних заручників та повернення дітей. Вона завершує весь процес.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський висловився щодо участі росії у другому Саміті світу. У МЗС рф заявили, що не братимуть участі у другому Саміті миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: