Зеленський висловився щодо участі росії у другому Саміті миру

Читать на русском
Якщо представники росії самі захочуть, вони братимуть участь у другому Саміті миру, заявив Зеленський.
фото ОПУ

На другому Саміті миру будуть присутні представники росії, якщо вони цього захочуть. До того ж, бажання щодо їхньої присутності виявили й інші країни-учасники.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський сьогодні на пресконференції.

Саміт миру у Швейцарії: які країни підписали комюніке, а які – відмовилисяНа інфографіці – країни, які підписали та відмовилися підписати підсумкове комюніке Глобального саміту миру.

За його словами, другий Саміт миру планується на листопад-2024.

«Щодо представників російської федерації на другому саміті – це бажання всіх держав. Вони вважають, що у такий спосіб може з'явитися шанс закінчення війни...І ми підготуємо план. І представники росії, якщо вони захочуть бути присутніми на другому саміті, вони будуть присутні. Інакше ми можемо втратити на другому саміті велику кількість країн», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що в першому Глобальному саміті миру представники росії не брали участі. За словами президента, без представників рф зібрати на Саміт миру представників інших країн було нелегко. Проте все ж таки приїхало на зустріч більше ста делегацій.

Нагадаємо, Україна розглядає декілька місць проведення другого Саміту миру. У МЗС повідомляли, що місця та дати проміжних зустрічей уже визначено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: