Росія намагається дискредитувати кандидата у віцепрезиденти США від Демпартії – ЗМІ

Читать на русском
Росія використовує фейки, щоб дискредитувати кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії Тіма Волца та вплинути на результат виборів.
Фото: KARE 11

Росія використовує фейковий контент у соціальних мережах, щоб дискредитувати кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії Тіма Волца та вплинути на результат виборів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

За даними журналістів, росіяни, серед іншого, поширюють підробні відео та інші матеріали, які звинувачують Волца у зловживанні службовим становищем.

Одним із таких фейків стало відео, де чоловік на ім'я «Метью Метро» стверджує, що був учнем Волца в середній школі Міннесоти. Він, серед іншого, звинувачує політика у неналежній поведінці. Деякі деталі біографії справжнього Метью Метро дійсно збігаються, проте сам він вже заявив, що відео з ним ніяк не пов'язане, а звинувачення у ролику хибні.

Розвідка США вважає, що ці дії спрямовані на підрив виборів 2024 року та посилення позицій Дональда Трампа, а також підбурювання насильства в період після виборів.

Нагадаємо, за даними дослідження The Hill, Трамп мінімально випереджає Камалу Гарріс майже у всіх ключових штатах. Через зростання рейтингів Трампа Гарріс змінює стратегію своєї кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків та республіканців, а також посилюючи критику на адресу суперника.

Також повідомлялося, що реалізація передвиборних обіцянок Дональда Трампа збільшить державний борг США на 7,5 трлн доларів, тоді як обіцянок Камали Гарріс – на 3,5 трлн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: