У Чернівецькій області стався землетрус

Читать на русском
У середу, 23 жовтня, в Чернівецькій області стався землетрус магнітудою 3,1. Його джерело знаходиться в районі селища Ломачинці, Дністровського району.
Фото: getty images

У середу, 23 жовтня, в Чернівецькій області зафіксували землетрус магнітудою 3,1. Його джерело знаходиться в районі селища Ломачинці, Дністровського району на глибині 3 км.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Землетрус зафіксували у Чернівецькій області 23 жовтня близько 18 години. Його магнітуда сягала 3,1 на глибині 3 км. Експерти зазначають, що цей землетрус відноситься до відчутних.

«Землетрус відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; під відкритим небом - тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи більш сильніше - на верхніх поверхах», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що останній землетрус у цьому районі стався 23 листопада 2023 року, магнітудою 2,0.

Нагадаємо, у Полтавській області близько другої години ночі 1 березня стався землетрус магнітудою 3,6. Його епіцентр знаходився у Решетилівському районі, на захід від Полтави, на глибині 10 кілометрів.

А нещодавно в Румунії стався землетрус магнітудою 5,5 балів. Підземні поштовхи відчувалися й у Молдові та Одеській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: