Глава Пентагону підтвердив присутність військових КНДР у росії

Читать на русском
Пентагон вперше офіційно підтвердив, що військові з Північної Кореї прибули до російської федерації. З якою ціллю –  поки невідомо.
Фото: CNN

Глава Міноборони США Ллойд Остін офіційно підтвердив присутність північнокорейських військ в росії. Такі дані отримала розвідка США.

Про це пише The Washington Post.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

«Є докази того, що в росії є війська КНДР.Що саме вони там роблять? Залишилося побачити. Це ті речі, які ми повинні дізнатися», – сказав міністр оборони США.

На питання щодо цілі розгортання військ Північної Кореї в росії Остін відповів, що Сполучені Штати все ще намагаються це визначити.

«Якщо вони є сторонами, що також воюють, якщо вони мають намір брати участь у цій війні на боці росії, це дуже, дуже серйозне питання», – сказав він.

За словами глави Пентагону, це «матиме наслідки не тільки в Європі. Це також вплине на ситуацію в Індо-Тихоокеанському регіоні».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна має інформацію про підготовку на території росії двох військових підрозділів з Північної Кореї. За його словами, може йтися навіть про дві бригади чисельністю по 6 тисяч осіб.

Південна Корея підтвердила відправлення військ КНДР в росію. Тим часом НАТО ще не має доказів.

Глава ГУР Кирило Буданов заявив, що до листопада в Україні можуть бути близько 11 тисяч військових КНДР, які росія задіє у війні. Також він повідомляв, що Північна Корея надала своїх військових і ракети рф в обмін на російські гроші та деякі технології.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: