Зеленський про військових з КНДР: є дані про підготовку у рф двох підрозділів, може навіть бригад

Читать на русском
Україна має інформацію про підготовку на території росії двох військових підрозділів з Північної Кореї.
Фото: Офіс президента України

Україна має інформацію про підготовку на території росії двох військових підрозділів з Північної Кореї.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

За його словами, може йтися навіть про дві бригади чисельністю по 6 тисяч осіб.

«І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери. Я вдячний усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни», – заявив Зеленський.

Він додав, що втручання КНДР у війну в Європі говорить про те, що тиску на цей режим недостатньо.

«І якщо росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати росію до миру, насправді допомагає путіну воювати. Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано, не тільки словами», – наголосив президент.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що Північна Корея відправила до росії не лише свої наземні війська, а й армійських льотчиків, які можуть керувати російськими винищувачами.

Також повідомлялося, що Південна Корея розглядає можливість відправки військових та розвідників до України після того, як КНДР направила війська на підтримку рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: