Фото прапора КНДР на Покровському напрямку є частиною інформаційної операції Росії – ЦПД

Читать на русском
Росіяни масштабуватимуть тему участі КНДР у війні та з її допомогою залякуватимуть українців. Так у ЦПД прокоментували фото із прапором Північної Кореї на Покровському напрямку.
Фото: соцмережі

У російських Telegram-каналах з'явилося фото із прапором Північної Кореї в районі окупованого Цукуриного на Покровському напрямку.

Як зазначив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, ця історія є винятково елементом інформаційних операцій.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

«Вони зараз масштабуватимуть тему КНДР і намагатимуться використати її в якості пропаганди страху проти України. Лякатимуть максимально, намагатимуться перекручувати правдиву інформацію про 12 тисяч військових КНДР на території росії, брехнею про сотні тисяч. Військові КНДР дійсно є і їх готують до війни. Але кількість фіксується не така, яку повідомляють вороги. Тому і будуть історії про прапори, незалежно від того чи вивісили їх десь, чи «зафотошопили», і скільки вони провисіли по часу», – написав Коваленко.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході росії. За його словами, до листопада вони будуть готові до участі у бойових діях проти України. Супутник зафіксував пересування військових із Північної Кореї до російського Владивостока.

У Кремлі сьогодні прокоментували інформацію щодо участі солдатів КНДР у війні проти України.

На думку аналітиків, допомога рф дає Північній Кореї можливість випробувати свою нову зброю, а також підготувати офіцерів до сучасної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: