Президент заявив, що росія планує відправити на війну щонайменше 10 тисяч військових з КНДР

Читать на русском
Російська федерація планує залучити до війни проти України щонайменше 10 тисяч військових із Північної Кореї, повідомив Зеленський.
Фото: AP

Російська федерація планує залучити до війни проти України щонайменше 10 тисяч військових з Північної Кореї.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Брюсселі.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

За його словами, деякі офіцери з КНДР вже перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

«Вони тренують російських солдатів. Не знаю, скільки офіцерів. Але є дані розвідки, що росія розраховує на таке посилення, оскільки росія не встигає з мобілізацією, багато втрачає на полі бою... Я знаю, що є такий намір – підготувати 10 тисяч солдатів із різних родів військ, із закордонних сухопутних сил є цілу бригаду», – сказав президент.

Він додав, що окупанти хочуть задіяти не лише піхотні підрозділи КНДР, а й «фахівців із різних родів військ».

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея фактично включилася у війну росії проти України: вона надає не лише зброю, а й особовий склад.

ЗМІ повідомляли, що Північна Корея направила своїх військових інженерів до рф, щоб допомагати запускати ракети свого виробництва по території України. У Центрі протидії дезінформації також повідомляли, що військові КНДР на Донеччині супроводжують зброю для росіян і фіксують її несправність.

Разом з тим, учора генсек НАТО Марк Рютте заявляв, що союзники поки не можуть підтвердити інформацію про те, що військові КНДР вже беруть участь у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: