Південна Корея підтвердила відправку військ КНДР в росію

Читать на русском
Розвідка Південної Кореї має дані про відправку 12 тисяч військових КНДР для участі у війні в Україні.
Фото: KCNA

Північна Корея справді відправила тисячі своїх військових до росії для подальшої участі у війні проти України.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву офісу президента Південної Кореї у п'ятницю, 18 жовтня.

Участь у війні проти України дає КНДР можливість випробувати нову зброю та підготувати солдатів – аналітикиДопомагаючи росії у війні проти України Північна Корея отримала можливість випробувати свою зброю та підготувати офіцерів до сучасної війни.

«Північна Корея направила війська до росії, що означає серйозну загрозу безпеці міжнародного співтовариства, на яку Сеул відповість усіма доступними засобами», – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, КНДР вирішила відправити 12 тисяч солдатів, включаючи підрозділ спецназу.

Видання Yonhap з посиланням на свої джерела також повідомило, що Північна Корея вирішила розгорнути чотири бригади, включаючи підрозділ спецназу. Переміщення військ уже розпочалося.

У свою чергу президент Південної Кореї Юн Сук Йоль провів позапланову безпекову зустріч з ключовими представниками розвідки, військових та національної безпеки, щоб обговорити участь північнокорейських військ у війні рф проти України.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що росія планує залучити до війни проти України щонайменше 10 тисяч військових з Північної Кореї.

А керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч військових з КНДР почнуть воювати в Україні вже у листопаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: