У ЦАХАЛ підтвердили ліквідацію нового ймовірного лідера «Хезболли»

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що офіційного представника Хезболли Хашема Сафіддіна убили під час ізраїльського авіаудару.
Фото: Ayal Margolin/Flash90

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердила вбивство голови виконавчої ради «Хезболли» Хашима Сафіддіна в результаті авіаудару по Бейруту 4 жовтня. Ймовірно, саме він став наступником Хасана Насралли.

Про це повідомляє Times of Israel.

Кого із керівництва ліванського угруповання «Хезболла» ліквідував ІзраїльІзраїль ліквідував багаторічного лідера Хезболли Хасана Насраллу, його наступників та ще більше десятка командирів. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що Сафіддін, голова виконавчої ради «Хезболли», вважався наступником ексголови угруповання Насралли після його вбивства.

Згідно з даними ЦАХАЛу, тоді ж разом із Сафіддіном було вбито голову розвідувального підрозділу організації Хусейн Алі Хазіма.

Метою удару була підпільна розвідувальна штаб-квартира Хезболли у Бейруті.

Як повідомляється, у момент завдання удару в штаб-квартирі перебувало понад 25 членів розвідувального підрозділу «Хезболли», включаючи вищих командирів.

Сафіддін не виходив на зв'язок після удару, але тільки сьогодні ЦАХАЛ заявив, що може підтвердити його смерть. «Хезболла» ще не оголосила про його смерть.

Нагадаємо, у «Хезболлі» після вбивства лідера ХАМАС заявили про перехід до «ескалаційної» фази війни з Ізраїлем.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на Ізраїль. Крім того, вже чимало лідерів втратило і угруповання «Хезболла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: