Литва розірве угоду з росією про торговельне судноплавство

Читать на русском
Литва розірве угоду з росією щодо торговельного судноплавства, укладену в 1993 році. Це рішення ухвалено у відповідь на агресію рф проти України.
Фото: Baltnews

У середу, 23 жовтня, уряд Литви підтримав ініціативу Міністерства транспорту щодо розірвання угоди з росією про торговельне судноплавство, укладеної в 1993 році.

Про це повідомляє Kauno diena.

Зазначають, що ця угода регулювала питання, пов'язані з морським транспортом, включаючи організацію вантажних перевезень, співпрацю між судноплавними компаніями, митні процедури в портах і безвізовий режим для членів екіпажів суден.

Литва прийняла рішення денонсувати угоду через агресію росії проти України та серйозні порушення міжнародного права Кремлем. Співпраця з російським режимом у цій сфері була повністю припинена, а угода втратила свою актуальність.

За даними Міністерства транспорту, умови угоди більше не актуальні для Литви, оскільки країна є членом Міжнародної морської організації та Міжнародної організації праці, а також приєдналася до регіональних угод. Ці міжнародні договори вже передбачають ключові права моряків, такі як право без візи виходити на берег, забезпечення безпечних умов праці та проживання на борту, справедливі умови працевлаштування, доступ до медичних послуг і соціального захисту.

Після схвалення цієї ініціативи урядом, буде звернення до президента Литви з проханням передати питання денонсації угоди на розгляд Сейму для остаточного затвердження.

Нагадаємо, у серпнi Литва розпочала будівництво військової бази біля кордону з рф, на якій розмістять до 4000 німецьких військових.

Також уряд Литви заявляв, що готує план евакуації населення на випадок бойових дій.

Також нещодавно влада Литви ухвалила рішення виділити Україні цільову допомогу на відновлення об'єктів інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: