Литва інвестує мільйони євро в українську ракету-дрон «Паляниця»

Читать на русском
Литва спрямує 10 мільйонів євро у виробництво української ракети-дрону Паляниця. Одна така ракета коштує менше ніж мільйон доларів.
president.gov.ua

Литва погодилася інвестувати 10 мільйонів євро у виробництво української ракети-дрону «Паляниця», створеної цього року.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у середу, 23 жовтня.

«Паляниця» та власна балістична ракета: що відомо про новітні розробки УкраїниЩо відомо про українську балістичну ракету та далекобійну ракету-дрон Паляниця – у матеріалі.

«Литва інвестує 10 мільйонів євро у виробництво ракети-дрона «Паляниця» за прикладом «данської моделі», тобто шляхом прямого фінансування українського виробника», – сказано в повідомленні.

«Ми заохочуємо партнерів до інвестицій у наше власне виробництво далекобійної зброї. Інвестиції за прикладом «датської моделі» працюватимуть набагато швидше, а ворог вже незабаром побачить наслідки», – зазначив заступник міністра оборони Сергій Боєв.

Заступник також висловив подяку литовській стороні за лідерство в рамках Коаліції розмінування та активну участь, зокрема, у Коаліції дронів.

Нагадаємо, українську ракету-дрон «Паляниця» було розроблено за півтора роки. Вона може досягати кілька десятків російських військових аеропортів. Її вартість становить менше мільйона доларів – це дешевше за аналоги.

24 серпня цього року Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон «Паляниця».

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про досягнення українського ОПК під час повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: