У Польщі допускають можливість видворення посла рф з країни

Читать на русском
Глава польського МЗС заявив, що росія здійснює проти Польщі гібридну війну. Через це польський міністр допустив вислання посла рф.
Радослав СікорськийPolskie Radio

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський не виключає можливе вислання посла рф у відповідь на російські диверсії.

Про це Сікорський заявив в ефірі TVP Info.

Глава польського МЗС заявив, що росія здійснює проти Польщі гібридну війну, яка передбачає поширення дезінформації, кібератаки на установи та компанії, незаконний перетин польського кордону та диверсійні акції по всій країні.

Як нагадав Сікорський, Польща вже запровадила обмеження на пересування російських дипломатів країною. Зокрема, співробітники посольства у Варшаві можуть пересуватися лише у рамках Мазовецького воєводства, а консули - лише у тих воєводствах, де вони перебувають на посаді. Це необхідно, щоб ускладнити їм дії, несумісні з їхнім дипломатичним статусом.

«Якщо ми виженемо посла, вони, звичайно, зроблять те саме. Цього поки не сталося, але якщо диверсії продовжаться, виключати це не можна... Ми знаємо, що росіяни планують, тому ми посилаємо цей твердий сигнал: зупиніться», - наголосив глава МЗС.

Як відомо, у польському місті Познань закривається генеральне консульство росії. Причиною стала гібридна політика рф.

Нагадаємо, Польща хоче здобути таємні доповнення до українського «плану перемоги». При цьому раніше Польща заявила, що не збиватиме російські ракети та дрони над Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: