Перші підрозділи військових КНДР вже прибули в зону бойових дій – подробиці від ГУР

Читать на русском
В зону бойових дій російсько-української війни прибули перші підрозділи військових із Північної Кореї, повідомили у ГУР.
Фото: Армія Північної Кореї

В зону бойових дій російсько-української війни прибули перші підрозділи військових із Північної Кореї.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

За даними розвідників, прибуття північнокорейців було зафіксовано у середу, 23 жовтня. Солдати КНДР були помічені в Курській області рф.

При цьому процес підготовки військових із КНДР проходить на п'яти полігонах у далекосхідній частині росії. На злагодження підрозділів виділили кілька тижнів, після чого Кремль має намір відправляти північнокорейців на війну.

«За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих на росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали», – йдеться у заяві.

У ГУР також розповіли, кого Кремль поставив відповідальним за підготовку та адаптацію військ КНДР. Процес очолив заступник міністра оборони росії Юнус-Бек Євкуров.

«Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грам мила», – розповіли у розвідці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна має інформацію про підготовку на території росії двох військових підрозділів з Північної Кореї. За його словами, може йтися навіть про дві бригади чисельністю по 6 тисяч осіб.

Учора глава Міноборони США Ллойд Остін офіційно підтвердив присутність північнокорейських військ у рф. Він наголосив, що відповідні дані отримала розвідка США.

Також повідомлялося, що проєкт «Хочу жити» звернувся до північнокорейських військових, яких відправляють на війну проти України із закликом здаватися в полон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: