Фінляндія остаточно закрила два пункти пропуску на кордоні з рф

Читать на русском
Прикордонна служба Фінляндії закрила тимчасові пункти пропуску Інарі та Паріккала на кордоні з росією.
Kari Kosonen / Yle

Прикордонна служба Фінляндії закрила тимчасові пункти перетину кордону в Ліексанському районі «Інарі» та «Паріккала». На КПП знімуть вказівники.

Про це повідомило видання Yle з посиланням на прикордонну службу.

Поромний пункт пропуску «Орлівка» на кордоні з Румунією відновив роботуПаромний пункт пропуску Орлівка на кордоні з Румунією відновив свою роботу. Пропускні операції здійснюються у звичайному режимі.

Повідомляється, що рух через обидва тимчасові прикордонні пункти пропуску було заблоковано протягом тривалого часу.

В «Інарі» та «Паріккала» рух було закрито з 1 листопада 2021 року та 19 квітня 2022 року відповідно у зв'язку з обмеженнями на експорт російської деревини.

Рішення про закриття тимчасових пунктів пропуску було одноголосно ухвалено начальником Прикордонної служби Фінляндії та начальником Прикордонної служби росії.

Тепер Фінляндії доведеться внести зміни до постанови уряду про пункти перетину кордону, щоб прибрати КПП «Паріккала» та «Інарі». А прикордонники знімуть вказівні знаки, що вказують на місце перетину кордону.

Нагадаємо, Фінляндія вперше визнала, що навчала бійців ЗСУ на своїй території. Також Фінляндія надала пакет енергетичної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: