Начальнику Тернопільського районного ТЦК повідомили про підозру

Читать на русском
Глава ТЦК вимагав у підприємця хабара за відстрочку від призову на військову службу у вигляді талонів на пальне.
фото ДБР

Співробітники Державного бюро розслідування повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного ТЦК за вимагання хабара у вигляді талонів на пальне.

Про це повідомила пресслужба ДБР 24 жовтня.

Корупційні схеми у МСЕК: підозру вже отримали 64 посадовцяУ ході перевірок 64 чиновники МСЕК отримали підозри у скоєнні злочинів, також скасували понад 4 тисячі фіктивних висновків про інвалідність.

Повідомляється, що голова ТЦК вимагав у підприємця хабар за відстрочку від призову на військову службу.

«Комерсант наразі вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, тож має законне право отримати відстрочку від призову», – зазначили у ДБР.

Проте військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на тисячу літрів дизельного пального. Вартість пального становить приблизно 1,5 тис доларів.

ДБР затримало чиновника 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його машині було виявлено та вилучено, крім талонів, 13 тис. доларів та 73 тис. грн готівкою.

Військовому повідомлено про підозру за статтею Отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

До суду направлено клопотання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу та усунення з посади.

Нагадаємо, у Дніпрі чиновник ТЦК організував схему ухиляння від мобілізації. А минулого тижня на Волині пройшли масові обшуки у лікарнях, МСЕК, ВВК та районних та міських ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: