У Дніпрі посадовець ТЦК організував схему ухилення від мобілізації

Читать на русском
У Дніпрі слідчі викрили схему ухилення від мобілізації, організовану посадовцем територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
Фото: Поліція Дніпропетровської області

У Дніпрі слідчі викрили масштабну схему ухилення від мобілізації, організовану посадовцем одного з територіальних центрів комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП).

Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області.

Викрито вже сотні злочинних груп, які допомагали ухилянтам – ДПСУПрикордонники викрили понад 570 груп, які організували незаконний перетин кордону від початку великої війни.

Зазначають, що до незаконної діяльності був залучений 39-річний спільник. Разом зловмисники виготовляли фальшиві довідки військово-лікарської комісії та видавали військовозобов'язаним тимчасові посвідчення із позначкою про непридатність до служби.

«В результаті обшуків у них вилучено гроші в різній валюті – загалом близько 33 тис. доларів, мобільні телефони та банківські картки, а також фіктивні виписки з історії хвороби та медичну документацію с 2022 по 2024 роки, флеш носії з особистими даними військовозобовʼязаних та їх діагнозами», – йдеться у повідмленні.

Посадовцю та його спільнику оголошено підозру за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають покарання за одержання та надання неправомірної вигоди, а також організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькій області затримали заступника ВЛК районного ТЦК та лікаря підстанції екстреної медичної допомоги, які заробили понад 8 млн грн на сприянні в отриманні групи інвалідності.

Також правоохоронці викрили у Рівному злочинну групу із 29 осіб, які організували схему ухилення від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: