Сирський спростував заяву путіна про оточення ЗСУ у Курській області та назвав втрати росіян там

Читать на русском
Сирський спростував заяву путіна про оточення 2 тисяч бійців ЗСУ у Курській області. Він також повідомив, що за майже три місяці росіяни втратили там 17,8 тисяч людей убитими та пораненими.
armyinform.com.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський спростував заяви володимира путіна про те, що у Курській області нібито оточені 2 тисячі українських військових.

У своєму Telegram-каналі він зазначив, що заява не відповідає дійсності та є відвертою дезінформацією.

Росіяни очікували операції ЗСУ в Курській області і місяцями готувалися до неї – GuardianЗнайдені документи свідчать про те, що російське військове командування передбачало, що Україна може розпочати операцію у Курській області і протягом декількох місяців розробляло плани щодо запобігання їй.

«Українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці», – заявив Сирський.

За його словами, починаючи з 8 серпня російські війська на цій ділянці фронту втратили 17 тисяч 819 осіб: убитих – 6 тисяч 662 особи, поранених – 10 тисяч 446 осіб, полонених – 711 осіб.

Втрати ворога за цей же період у озброєнні та військовій техніці:

  • 45 танків;
  • 256 бойових броньованих машин;
  • 565 одиниць автомобільної техніки;
  • 99 артилерійських систем;
  • 5 реактивних систем залпового вогню.

Зазначимо, вчора на саміті БРІКС путін заявив, що частина підрозділів ЗСУ у Курській області виявилася «заблокованою і оточеною», і російська армія «почала ліквідацію цього угруповання».

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомляв, що у Курській області російські війська намагалися відтіснити українські позиції, проте ЗСУ успішно утримують рубежі.

Він також зазначив, що завдяки операції ЗСУ у Курській області вдалося вирішити два важливі завдання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: