Зберегти позиції на фронті та перенести війну на територію рф реально – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський зробив заяву в Єврораді про те, що Україна може утримати свої позиції та одночасно тиснути на путіна, як це було з Курщиною.
скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський вважає цілком реальним одночасне збереження українських позицій на фронті та тиск на окупантів на території росії.

Про це він заявив у своєму виступі на саміті Європейської ради у Брюсселі 17 жовтня.

Курщина входить у план перемоги України – ЗеленськийВолодимир Зеленський пояснив, чому Україна проводить операцію на Курщині, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі.

«Ми повинні продовжувати чинити тиск на росію на полі бою, і цілком реально утримувати позиції на фронті на території України, одночасно повертаючи війну в росії, щоб росіяни відчули, що таке війна, і почали ненавидіти путіна за це», – сказав Зеленський.

За його словами, Україна має чіткий список зброї, яка може допомогти чинити такий тиск на ворога.

А за допомогою Курської операції Україна показала: у путіна недостатньо сил, «щоб втриматися, коли ми справді чинимо тиск».

Президент додав, що також дуже важливо інвестувати в українську оборону, промислову базу та спільне виробництво, а також забезпечити Україну додатковою протиповітряною обороною.

Нагадаємо, Володимира Зеленського запросили представити «план перемоги» на саміті Ради ЄС. Цього тижня Зеленський у Раді назвав п'ять пунктів «плану перемоги». Деякі розділи залишаться таємними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: