Вибори у Молдові: поліція склала понад 300 протоколів про підкуп виборців

Читать на русском
Станом на 25 жовтня правоохоронні органи Молдови зареєстрували 489 випадків підкупу виборців і склали 341 протокол.
Фото: getty images

Станом на 25 жовтня правоохоронні органи Молдови зареєстрували 489 випадків підкупу виборців на президентських виборах та референдумi. За цими даними поліція склала 341 протокол.

Про це повідомляє NewsMaker.

У ЄС заявили про безпрецедентне втручання росії у вибори в МолдовіПроцес голосування на президентських виборах та на референдумі у Молдові пройшов в умовах безпрецедентного втручання росії.

Генеральний інспекторат поліції Молдови повідомив, що 25 жовтня правоохоронці зареєстрували 489 матеріалів у справі про підкуп виборців та склали 341 протокол. З них 262 передали до Національного центру боротьби з корупцією.

«Нагадуємо, що громадян, які співпрацюють із слідством, звільнять від сплати штрафу. Поліція продовжує виявляти людей, котрі отримали гроші за голоси, а також тих, хто сприяв підкупу виборців. Закликаємо громадян бути пильними і повідомляти про будь-які спроби підкупу», — йдеться у заяві поліції.

За оцінками поліції, у схему підкупу голосів може бути залучено понад 300 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Молдові 20 жовтня відбулися президентські вибори та референдум щодо європейської інтеграції країни. Згідно з останніми даними, більшість жителів країни (50,2%) підтримали європейський вектор розвитку країни.

У другий тур президентських виборів пройшли чинна президентка Майя Санду та її опонент Олександр Стояногло.

У ЄС заявили, що процес голосування на президентських виборах та на референдумі у Молдові пройшов в умовах «безпрецедентного втручання» росії. Як вiдомо, протягом двох останніх місяців з рф до Молдови було переказано майже 40 млн доларів США для підкупу виборців на виборах та референдумі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: