Цієї ночі Україна перейде на зимовий час

Читать на русском
У ніч з 26 на 27 жовтня о 04.00 за київським часом Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинника потрібно перевести на годину назад.
Фото з відкритих джерел

У ніч з 26 на 27 жовтня о 04:00 за київським часом Україна перейде на зимовий час.

Перехід на зимовий час регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України». Відтак цієї ночі стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. Комп'ютери, планшети, смартфони та розумні годинники переходять на новий час автоматично.

В Україні скасували сезонне переведення часу: що думають у соцмережахУкраїнці у соцмережах обговорюють рішення Верховної ради скасувати перехід на літній та зимовий час.

Зміну часу пояснюють потребою економити електроенергію і можливістю ефективніше використати світловий день.

Нагадаємо, що цей перехід мав стати останнім для українців.

Законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», який передбачає скасування переходу на «літній» та «зимовий» час, Рада ухвалила у першому читанні ще у березні 2021 року. Але потім його відправили на доопрацювання.

21 серпня документ про скасування зміни часу направили на підпис президенту України. Однак Володимир Зеленський його досі не підписав.

ВВС Україна з посиланням на свої джерела писало, що підписувати закон Зеленський не буде. А для ветування закону терміни вже спливли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: