У Польщі затримали міжнародних диверсантів, які відправляли поштою пакунки з вибухівкою

Читать на русском
У Польщі затримали чотирьох людей, яких звинувачують у міжнародній диверсійній діяльності. Зловмисники надсилали посилки з вибухівкою.
korrespondent.net

У Польщі затримали чотирьох людей, яких звинувачують у міжнародній диверсійній діяльності. Зловмисники надсилали посилки з вибухівкою.

Про це пише RMF24.

За даними прокуратури, діяльність затриманих полягала в здійсненні диверсій, пов'язаних з відправкою через кур'єрські компанії до країн Європейського Союзу і Великої Британії посилок, що містили замасковані вибухові та небезпечні матеріали. Пакунки самозаймалися або детонували під час наземного і повітряного транспортування.

Затримати вдалося чотирьох підозрюваних, ще особи двох ідентифікували й оголосили їх у міжнародний розшук.

«Проводяться інтенсивні заходи з метою встановлення повного кола осіб, причетних до діяльності цієї групи, у тому числі у співпраці з правоохоронними органами інших країн Європейського Союзу», – зазначають у повідомленні.

Агентство внутрішньої безпеки додало, що польські служби відзначають активізацію диверсійної діяльності, спрямованої проти Польщі, країн ЄС і НАТО. За їхніми даними вони координуються російськими спецслужбами.

Нагадаємо, у травні західні спецслужби попереджали, що росія почала готувати вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на території Європи.

До слова, у серпні СБУ разом із поліцією затримала чотирьох громадян, яких підозрюють у підпалі об’єктів Укрзалізниці для зриву перевезення особового складу, техніки та боєприпасів Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: