Кабмін дозволив ТЦК обмінюватися даними про військовозобов'язаних з СБУ і поліцією

Читать на русском
Кабмін затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства з боку військовозобов'язаних.
Фото: vinnitsa.info

Кабінет міністрів затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства з боку військовозобов'язаних.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook.

Мобілізація в Україні: що потрібно знати про розсилання повісток поштоюПовістки Укрпоштою відправляють військовозобов'язаним. Як їх формують і в якому разі повістка вважається врученою – на інфографіці.

Він розповів, що співробітники ТЦК та СП зможуть обмінюватися із СБУ, розвідувальними органами та поліцією даними про військовозобов'язаних українців через електронну систему.

Правоохоронці тепер зможуть «швидко та ефективно» отримувати інформацію про порушників законодавства та доставляти їх в ТЦК.

«Цифровізація підвищує прозорість і допомагає краще організувати роботу з комплектування наших Сил оборони. Це рішення про відновлення справедливості щодо тих, хто сумлінно виконує свій обовʼязок перед Батьківщиною», – заявив Умєров.

Нагадаємо, на початку жовтня Кабмін скоротив терміни явки резервістів та військовозобов'язаних на виклик повісткою поштою до терцентрів комплектування та соцпідтримки.

Також повідомлялося, що Нацрада закликала медіа «коректно та професійно» висвітлювати теми мобілізації та ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: