В одній з областей України планують посилити мобілізаційні процеси

Читать на русском
На території Чернігівщини буде посилено процес мобілізації. Такий посилений режим діятиме у регіоні аж до перемоги України.
Фото: Getty Images

На території Чернігівської області буде посилено процес мобілізації, оскільки нинішній рівень залучення до ЗСУ не відповідає очікуванням.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його цитує Суспільне.

Мобілізація в Україні: що потрібно знати про розсилання повісток поштоюПовістки Укрпоштою відправляють військовозобов'язаним. Як їх формують і в якому разі повістка вважається врученою – на інфографіці.

«На сьогодні я незадоволений рівнем мобілізації і ми вживаємо заходів щодо її збільшення», – заявив чиновник.

Він наголосив, що посилений режим мобілізації на території регіону діятиме до перемоги України.

«Ми маємо зробити все, щоб, по-перше, дати можливість відпочити тим нашим підрозділам, які вже довго воюють в найактивнішій фазі. По-друге, щоб ворог бачив, що у нас є армія, яка готова і буде давати відсіч», – резюмував Чаус.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Що змінилося для військовозобов'язаних, кому можуть дати відстрочку і яке покарання загрожує ухилянтам, можна дізнатись із матеріалу «Слово і діло».

Раніше міністр оборони Рустем Умєров заявляв, що за останній рік показники мобілізації зросли втричі. При цьому у комітеті нацбезпеки уточнили, що останнім часом темпи мобілізації в Україні знизилися, якшо порівнювати з попередніми місяцями.

Також повідомлялося, що до 15 листопада в Україні буде проведено аудит підприємств, які мають статус критичних та отримали його від органів місцевого самоврядування. У зв'язку із цим у «Дії» призупинили послугу бронювання працівників від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: