М'ясний кошик за підсумками січня-лютого 2019 року подорожчав на 12%. Його вартість на 1 березня становила 692,6 грн, а роком раніше – 616,7 грн.
Про це написав голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».
За його словами, до м'ясного кошика увійшло по кілограму курячого філе й тушки, свинини, сала, яловичини та вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби та десяток яєць.
Він також показав динаміку зростання щодо кожного з продуктів:
– варена ковбаса (кг): на 1 березня 2018 року – 77,9 грн, на 1 березня 2019 року – 93,9 грн (+21%); – філе куряче (кг): на 1 березня 2018 року – 84,8 грн, на 1 березня 2019 року – 102,1 грн (+20%); – яловичина (кг): на 1 березня 2018 року – 115,8 грн, на 1 березня 2019 року – 132,5 грн (+14%); – свинина (кг): на 1 березня 2018 року – 107,2 грн, на 1 березня 2019 року – 119,5 грн (+11%); - морожена риба (кг): на 1 березня 2018 року – 67,5 грн, на 1 березня 2019 року – 73,7 грн (+9%); – сало (кг): на 1 березня 2018 року – 82,1 грн, на 1 березня 2019 року – 87,9 грн (+7%); – куряча тушка (кг): на 1 березня 2018 року – 53,4 грн, на 1 березня 2019 року – 56,7 грн (+6%); – яйця (10 шт): на 1 березня 2018 року – 28 грн, на 1 березня 2019 року – 26,3 грн (-6%).
«За рік, із березня 2018-го до березня цього року, споживча інфляція склала 8,9%. Тобто ми бачимо, що зростання вартості основних продуктів нашого раціону все ще випереджає інфляцію в країні, хоча різниця щорічно скорочується», – зазначив Дорошенко.
Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, на скільки за рік подорожчали продукти.
Як легшала каструля борщу за останні чотири роки – за посиланням.
Нагадаємо, «Слово і Діло» вивело індекс голубців. Ми проаналізували, як протягом останніх чотирьох років дорожчала шестилітрова каструля цієї страви.
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA