Міноборони просить Раду створити Військову поліцію

Міністерство оборони України звернулося до Верховної Ради із пропозицією визначити пріоритетним законопроєкт №6569-д про створення Військової поліції на базі Військової служби правопорядку ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що Військова поліція матиме право розшуку, затримання військовослужбовців, фіксації злочинів, та захисту їх прав за стандартом НАТО AJP-3.21.

У картці законопроєкту на сайті Верховної Ради сказано, що вона буде повинна забезпечити правопорядок та військову дисципліну в Міноборони України, ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту.

Міністерство наголосило на необхідності слідчих повноважень для Військової поліції та заявило, що планує співпрацювати з депутатами для вдосконалення законопроєкту.

«Цей документ має ключове значення для Збройних сил України, які гостро потребують створення системи юстиції, першим кроком до якої є саме Військова поліція», – наголосили у Міноборони.

Нагадаємо, Міноборони запустило пілотний проект із реабілітації українських захисників.

Як відомо, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Усі військовозобов'язані громадяни повинні протягом 60 днів оновити свої військово-облікові дані до ТЦК, ЦПАУ або через електронний кабінет.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО